Arjan Leushuis          

In 2010 is Biodanza op mijn pad gekomen. Biodanza was voor mij thuiskomen vanaf de eerste keer dat ik mee deed in een wekelijkse groep. De sfeer in de groep was hartelijk en warm.

Ik kreeg al snel een soort “nestgevoel” dat kenmerkend is voor Biodanza. Lekker bewegen op muziek in een veilige, affectieve omgeving raakte iets in mij en werd wakker. Ik kon mijn maskers afzetten en mijzelf zijn.


Door Biodanza ben ik dichter bij mijn authentieke zelf gekomen.

In interactie met de andere mensen in de groep, heb ik veel gezien en ervaren. Ieder mens heeft een eigen verhaal en energie. Elke ontmoeting was een spiegel waarin ik mocht kijken. Ik ben hierdoor een rijker mens geworden.


Vanuit een technische achtergrond, iemand die veel in z’n hoofd zat, werd ik 15 jaar geleden door een ongelukkige val weer met beide benen op de grond gezet. Ik moest mijn lichaamsbewustzijn meer ontwikkelen om er achter te komen wat mij in mijn herstel blokkeerde. Door dagelijks bewust met mijn lichaam bezig te zijn met behulp van yoga en Tai Chi werd ik steeds gevoeliger. Mijn energie en vitaliteit bleven echter achter. Door te gaan dansen opende mijn lichaam zich verder op een manier die ik nog nooit had ervaren. Ik heb ontdekt dat mijn lichaam niets liever doet dan dansen. Als ik dans, beweegt de muziek mij. Ik voel mij als ik dans veel vitaler dan in het dagelijks leven. Mijn lichaam is door het dansen beweeglijker en elastischer geworden.


Biodanza heeft mij verder geleerd om vanuit mijn hart contact te maken met een ander.

Dit is wellicht het grootste geschenk van Biodanza. Op dit moment ben ik in een fase van mijn leven beland waarin ik mijn passie voor Biodanza wil delen.


Ik kijk met veel plezier uit naar alle “vivencia’s” die we samen gaan maken.